2 Yas Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?
2 yaşından sonra kullanacağınız yastığı seçerken kuş tüyü gibi yumuşak yastıkları tercih etmeyin. Bu tür yastıklar çok yumuşak olduğu için bebeğiniz uykudayken kafası içine gömülüp nefes almakta zorlanabilir. Yine kuş tüyü ya da kaz tüyü gibi alerji yapma olasılığı yüksek olan yastıkları kullanmayın.
2 yaş bebek yastığı nasıl olmalı? Kılıfı ne kadar güçlü olursa olsun, tüylü yastıkları tercih etmeyin. Bebeğiniz için en sağlıklı yastıklar, yünden ve pamuktan yapılmış yastıklardır.
Contents
- 1 Kaç yasina kadar yastık kullanmalı?
- 2 Bebekler için hangi yastık?
- 3 Bebekler nasıl yastık kullanmalı?
- 4 Bebek ne zaman yastıkla uyur?
- 5 Yastıksız yatmak zararlı mı?
- 6 7 aylık bebek yastığı nasıl olmalı?
- 7 Kafa şekillendirici yastık ne zaman kullanılır?
- 8 Bebeklerin kafa şekli için nasıl yatırılmalı?
- 9 2 aylık bebek nasıl yatırılmalı?
- 10 3 aylık bebek nasıl yatırılmalı?
- 11 Bebeğin kendi kendine uyuması için ne yapmalı?
- 12 Uyurken yastık nasıl olmalı?
- 13 3 aylık bebekte ne gibi değişiklikler olur?
- 14 Ani bebek ölümü sendromu nedir?
Kaç yasina kadar yastık kullanmalı?
1 yaşından küçük bebekler, hiçbir koşulda yastık kullanmamalıdır. Aksi takdirde, Ani Bebek Ölüm Sendromu riski artmaktadır. Bebeğinizin özel bir durumu yok ise (reflü gibi), en az 2 yaşına kadar yastık kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Bebeklerde yastık kullanımına başlamak için önerilen yaş aralığı 2-8’dir.
Bebekler için hangi yastık?
Yastık arayışınızda silikon yastık miniğiniz için en doğru seçenek olabilir. Çünkü terletmeyen yastık demek bebeğiniz için sağlıklı ve konforlu uyku demek. Öncelikle bebeğinin ilk yastığı ince ve yumuşak olmalı. Sert ve kalın bir yastık bebeğine rahatsızlık vererek, boyun ağrılarına sebep olabilir.
Bebekler nasıl yastık kullanmalı?
Bu yastıklar bebeğinizin sağlıklı uyku pozisyonunu korumasına ve kusma gibi durumlarda boğulmasını engelleyecektir. Bunun yanında 2 yaşından sonra boğulmayı engelleyen delikli bebek yastığı ideal tercih olacaktır. Yastığın delikli iç yapısı uyku esnasında bebeklerin rahat nefes almasına olanak sağlayacaktır.
Bebek ne zaman yastıkla uyur?
İlk 4-6 ay bebeğinizi sırt üstü yatırın
Bu nedenle ilk 4-6 ay bebeklerin sırtüstü pozisyonda yatırılması önerilmektedir. Yine aynı nedenlerden, ilk 1 sene yastık kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Yastıksız yatmak zararlı mı?
Uzmanlar yastıksız uyumanın sağlık açısından daha yararlı olduğunu belirtiyor. Yastıksız uyumaya başladığınızda daha az sırt ağrısı çektiğinizi göreceksiniz. Ortopedik olmayan yatıklar çoğu zaman boyun ağrısına yol açar. Bu sebeple ya ortopedik bir yastık kullanmalısınız ya da yastık olmadan uyumaya alışmalısınız.
7 aylık bebek yastığı nasıl olmalı?
Bebek yastığı nasıl olmalı?
Kafa şekillendirici yastık ne zaman kullanılır?
Kafa şekli bozulan bebekler için orta bölümü delik olan özel bir yastık da kullanılabilir. Kafa şekli aşırı derecede bozuk olan bebeklerde kafa şekillendirici başlıklar ya da bantlar kullanılabilir. Bu yöntem genellikle bebek 4-6 ay arasındayken faydalı olur ve 10. aydan sonra yeterli gelmez.
Bebeklerin kafa şekli için nasıl yatırılmalı?
Sürekli düz sırt üstü yatan bebeklerde bebeği kafasının arka kısmı düzleşebilir. Bebeklerin zaman zaman yana çevrilerek yatırılması bu durumu engeller. Bazı bebeklerde sadece tek yöne (sağa ya da sola) dönme diğer yöne dönmeyi reddetme tepkisi görülebilir.
2 aylık bebek nasıl yatırılmalı?
Yenidoğan Yatırma Şekli
- Yenidoğan bebeği yan yatırmak önerilir.
- Yenidoğan bebeği yüzükoyun yatırmak, bebeğin nefes alamama ihtimaline karşı tehlikelidir.
- Yanına emzik zinciri, fazladan kumaş, yastık bırakmamak gerekir.
- Bebeği sırt üstü de yatırabilirsiniz ama otuz cm’lik bir yükselti ile başını desteklemeniz gerekir.
3 aylık bebek nasıl yatırılmalı?
Sırt üstü yatırmak, en doğru yatış pozisyonudur. Ancak ilk 3 ay, kafa çok yumuşak olduğu için hiç sağ ve soluna yatmayan bebeklerin zamanla arka kafaları düzleşir. Sadece sağ ya da sol tarafa da yatırılırsa kafada ve yüzde simetri bozuklukları oluşur. Doğru olan her emzirme sonrası ayrı pozisyonda yatırmaktır.
Bebeğin kendi kendine uyuması için ne yapmalı?
Banyo yapmak, hikaye okumak, ninni veya şarkı söylemek, sallamak ya da sarılmak gibi üç ya da dört sakin etkinlik içeren gece ritüeli ile ona uyku zamanı olduğunu bildirin. Bebeğinizi uykuluyken onu yatırın. Uykusu varken onu yatırmaya çalışmak, siz olmadan da uyuyakalmasına yardımcı olur.
Uyurken yastık nasıl olmalı?
Yastık enseyi ve boynumuzdaki iki ayrı eğriyi destekleyecek şekilde kullanılmalıdır. Yattığımız zaman baş hafifçe önde olmalı ve ensemiz boşlukta kalmamalı. Yastık genişliği omuz genişliğine uygun olmalı ve omuzlar hafifçe yastığın kenarına gelmelidir. Doğru yükseklik 10 ile 13 santimlik yüksekliktir.
3 aylık bebekte ne gibi değişiklikler olur?
3 Aylık Bebek Neler Yapar?
Ani bebek ölümü sendromu nedir?
Görünürde sağlıklı olan bir bebeğin 1 yaş öncesi hiçbir ön belirti göstermeden ve başka tıbbi nedenlerle açıklanamayacak bir biçimde uyku sırasında beklenmedik bir biçimde ölmesi “Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS)” (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS) olarak tanımlanır.