Bebek Dusurdugunu Nasıl Anlarsın?
Düşük Belirtileri. Düşük belirtileri arasında kanama ve kasık ağrısı en sık görülen belirtilerdir. Kanama ve kasık ağrısı dışında bazı kadınlarda bulantı kusma, memelerde hassasiyet gibi gebelik belirtileri azalabilir. Bazen de gebelik kaybı hiç bir belirti vermeden olabilir.
Bebeğinizin doyduğunu anlamanın bir diğer yolu da kilo kontrolüdür. Eğer bebeğiniz aylık alması gereken miktarda kilo alıyorsa, bu yeteri kadar besleniyor demenin yanında, beslenme saatlerinde karnının doyduğu anlamına gelmektedir. Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar? Cilt Tonu
Contents
- 1 Anne karnındaki bebeğin düştüğü nasıl anlaşılır?
- 2 Düşüğe sebep olan hareketler nelerdir?
- 3 Düşükler en çok kaçıncı haftada olur?
- 4 Düşüğe neden olan şeyler?
- 5 Hamilelikte hangi haftalar tehlikeli?
- 6 7 haftalık düşükte gelen parçalar nasıl olur?
- 7 Istenmeyen bir gebelik durumunda ne yapılmalı?
- 8 Yüksek bir yerden atlamak düşüğe neden olurmu?
Anne karnındaki bebeğin düştüğü nasıl anlaşılır?
Düşük belirtilerinin en temelinde vajinadan gelen kanama, kasık ağrıları, makata vuran ağrılar, kasılmalar vardır ancak farklı belirtiler şeklinde de kendini gösterebilir. Düşük yani hamileliğin ilk 20 haftasında bebeğin kaybı hamilelikle ilgili en yaygın sorunlardandır.
Düşüğe sebep olan hareketler nelerdir?
Ağır Kaldırma- Kontrolsüz Hareketler
Gebeliğin ilk üç aylık döneminde, düşük riski yüksek olduğu için hareketlere de dikkat edilmelidir. Hamilelikte egzersiz anne-bebek için çok yararlı. Fakat vücut ısısında yükselmeye neden olacak ağır ve uzun süreli egzersizlerden kaçınmak gerekir.
Düşükler en çok kaçıncı haftada olur?
Düşüğün zamanı
Düşüklerin çoğu gebeliğin başında görülür. Tüm düşüklerin yarıdan fazlası gebeliğin 9. haftasından önce görülür. 9-10 haftalıkken % 22 si, 11-12 haftalarda da %11 i görülür. Yani tüm düşüklerin %85i 13. haftadan önce erken düşük olarak gerçekleşmektedir.
Düşüğe neden olan şeyler?
Başlıca düşük nedenleri: Kromozomal anomaliler. Anne adayının sağlık durumu (hormonal hastalıklar, tiroid problemleri, enfeksiyonlar, rahim-serviks sorunları) Yaş, önceki düşükler, obezite, kronik hastalıklar, sigara, alkol ve madde kullanımı, invaziv prenatal testler gibi diğer faktörler.
Hamilelikte hangi haftalar tehlikeli?
Gebelik, doğal bir süreç olmasına rağmen sorunsuz devam eden pek çok gebelikte durum her an değişebilir. Hamilelik sürecinde en riskli dönemlerden biri ilk 12 haftadır. 12. haftanın tamamlanmasının ardından düşük riski azalır. Gebeliğin 20. haftasından sonra ise düşük riski daha da düşer.
7 haftalık düşükte gelen parçalar nasıl olur?
Nitekim genellikle 6-7 haftadan küçük düşüklerde çoğunlukla kürtaj gerekmez. Çünkü 6-7 haftalık düşüklerde gebelik materyali ve eklerinin hepsi kendiliğinden dışarı atılır. Yani içerde parça kalmaz ama yine de düşük sonrası rahimde parça kalıp kalmadığının kesinleşmesi için ultrason muayenesi yapılmalıdır.
Istenmeyen bir gebelik durumunda ne yapılmalı?
İstenmeyen bir gebeliği sonlandırmak için bir kadın doğum uzmanına başvurulur ve ilk olarak ultrason dahil olmak üzere jinekolojik muayene yapılır. Gebelik sonlandırma işlemi öncesi yapılacak olan bu muayenede gebeliğin yerleşimi ve kaç haftalık olduğu detaylı bir şekilde incelenmelidir.
Yüksek bir yerden atlamak düşüğe neden olurmu?
Tabii ki hayır. İstediği fiziksel aktiviteyi yapsın. Eğer sağlıklı bebek ise onu yerinden oynatmak mümkün değil. O yüzden özet olarak günlük fiziksel aktiviteler, günlük hayat günlük, yaşam erken doğuma veya bebeğin düşmesine neden olmaz.