Bebek Nasıl Doğar?
Normal doğum 3 evreden oluşmaktadır.
Bebek Nasıl Doğar? Annesinin karnında 9 ayda gelişen bebek, bu süre sonunda, anne karnından çıkar. Bu, bebeğin doğumudur.Döl yatağı, kastan yapılmış bir kese ya da torbadır.
Contents
- 1 Normal doğum nasıl gerçekleşir?
- 2 Bebek nereden doğuyor?
- 3 Hangi kadınlar normal doğum yapamaz?
- 4 Bebek ne kadar sürede doğar?
- 5 Normal doğum çok acı verir mi?
- 6 Bebek doğum kanalına neden girmez?
- 7 Rahimde açılma olup olmadığı nasıl anlaşılır?
- 8 Bebek doğum kanalına nasıl girer?
- 9 Bir bayan neden normal doğum yapamaz?
- 10 Doğum hangisi daha sağlıklı olur?
- 11 Zayıf insanlar normal doğum yapabilir mi?
- 12 Bebeğin ne zaman doğacağı nasıl hesaplanır?
- 13 40 haftada doğum olmazsa ne olur?
- 14 Bebek döndükten sonra ne zaman doğar?
Normal doğum nasıl gerçekleşir?
Normal Doğum
İlaç, ağrı kesici ve hiçbir tıbbi müdahale olmadan gerçekleştirilen bu doğumda ilk olarak rahimde kasılmaların başladığı görülür. Kasılmalar sonucunda bebeğin vajinal yoldan çıkışı ile gerçekleşen normal doğum hamileliğin 37 ila 42. haftaları arasında gerçekleşmektedir.
Bebek nereden doğuyor?
Rahim boynu bütünüyle genişlediğinde amniyon kesesi yırtılarak içindeki sıvı dışarı boşalır. Artık doğum tümüyle başlamıştır. Yirmi dakika ile bir saat içinde bebek rahim boynunu aşar ve vajinayı geçer, bütünüyle dışarı çıkar. Böylece bebek dünyaya gelmiştir.
Hangi kadınlar normal doğum yapamaz?
Annenin kalp hastalığı, yüksek tansiyon, bel fıtığı gibi hastalıklardan dolayı ıkınmanın sorun oluşturabileceği durumlar, Annenin genital bölgesinde oluşmuş uçuk ve HPV gibi virütik enfeksiyon oluşmuş olması gibi durumlarda normal doğum yerine sezaryen tercih edilmektedir.
Bebek ne kadar sürede doğar?
Normal doğum, doğal koşullarda gebeliğin 38’inci ila 40’ıncı haftalarında gerçekleşmektedir.
Normal doğum çok acı verir mi?
Eğer seni ve bebeğini tehdit edecek bir sağlık durumu söz konusu değilse bebeğini normal doğumla dünyaya getirmen önerilir. Normal doğum en doğal ve en doğru doğum şeklidir, acılı olduğu doğrudur ancak bu acı anlık bir acıdır ve doğumdan sonra yok olup gider.
Bebek doğum kanalına neden girmez?
Bunun sebebi ise, ilk gebelikte kasların gevşemesi ve doğuma hazır hale gelip doğumun kolay ilerlemesi için vücudun kendini hazırlamasıdır. Fakat ilk gebelik dışındaki diğer gebeliklerde, kaslar önceki gebelikte gevşemiş olduğu için bebek kanala hemen girmez.
Rahimde açılma olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Birincisi ağrı eşiğimiz yüksektir, ağrıları algılamayız, kanama ile fark ederiz. Bu kanama 9 ay boyunca kapalı olan rahim ağzının ilk açılma kanamasıdır. Halk arasında ”loşi” yada ”nişan” olarak ifade edilir. Kanama olduğunda doğum yapacağımız hastaneye gitmek ve doktorumuza haber vermek gerekir.
Bebek doğum kanalına nasıl girer?
Erken doğum başlamadan önce meydana gelen rahim kasılmaları bebeğin baş kısmının doğum kanalına ilerlemesine yol açıyor. Bebeğin baş kısmının, rahmin alt kısmına baskıyla yönlendirilmesi vajinal bölgede dolgunluk hissi yaratabiliyor.
Bir bayan neden normal doğum yapamaz?
Bebeğin düz gelmemesi, anne karnında bebeğin yan duruşu, plasentanın önde olması, plasenta ayrımının erken olması, bebeğin kordonunun başından önde olması, bebeğe giden suyun azalması, üçüz gebelikler, ikiz gebeliklerde ilk bebeğin anne karnında ters durması, anenin kemik yapısının bebeğin geçebileceğinden dar olması,
Doğum hangisi daha sağlıklı olur?
Op. Dr. Genç, “Doğum yaklaştıkça anne adayları kordon dolanması, oksijensiz kalma gibi olumsuzluklar yaşanabileceği ve bebeklerinin sağlıklı şekilde dünyaya gelemeyeceği endişesine kapılarak sezaryene daha olumlu bakmaya başlıyor. Oysa normal doğum sezaryenden çok daha sağlıklıdır.
Zayıf insanlar normal doğum yapabilir mi?
Günümüzde tahmini doğum ağırlığı 4,5 kilonun üstünde olan bebeklerin vajinal yolla doğurtulması önerilmez. Bu durumda omuz takılması adı verilen komplikasyonla karşılaşma riski artar. Bazen ise her şey normal göründüğü halde doğum eylemi uzayabilir.
Bebeğin ne zaman doğacağı nasıl hesaplanır?
Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama
Hamilelik hesaplama işleminde uzmanlar genellikle döllenme tarihini baz almazlar. Kaç haftalık hamile olduğunuzu ve bebeğinizin doğacağı tarihi hesaplamak için, regl tarihinden itibaren 40 hafta ileri sayarak tarihinizi hesaplayabilirsiniz.
40 haftada doğum olmazsa ne olur?
40 haftayı geçen gebelikte endişelenmenize gerek yoktur. Tıp literatürüne göre, her şey yolunda olduğu sürece 42 hafta dolana kadar (9 ay 24 dün) bebeğin gelmesi beklenebilir. Böyle bir olasılıkta doktor bebeği daha sık takip etmeyi önerecektir. Bazı doktorlar 41 hafta dolana kadar doğumu beklerler.
Bebek döndükten sonra ne zaman doğar?
Normal koşullarda bebeklerin çoğu 38-41 hafta arasında dünyaya geliyor. Çünkü bu haftalarda, bebeğin sağlığı ve gelişimini tamamlaması için gereken şartlar, tamamlamış oluyor. ABD Kadın Doğum Uzmanları Derneği mümkünse bebeklerin anne karnında 39 haftaya kadar tutulmasını öneriyor.