Emmek Istemeyen Bebek Nasıl Emzirilir?
Hemen emmek istemeyen bebek nasıl emzirilir sorusunun yanıtını verelim. Bebek yan yatırılarak kucak üzeri bebek tutuşu en ideal olan emzirme pozisyonudur. Eğer bu emzirme pozisyonunda emmiyor ise o zaman diğer emzirme pozisyonları da denenerek en doğru emzirme pozisyonu bulunabilir.
Eğer böyle bir yiyecek yediyseniz ve bebeğiniz emmek istemiyorsa, sütünüzü sağarak boşaltın ve birkaç saat sonraki sütünüzle emzirmeyi tekrar deneyin. Yalnızca anne sütü aldığı dönemdeyse, acil durumlar için buzluğunuzda depo ettiğiniz sütünüzle besleyebilirsiniz. Eğer dondurulmuş sütünüz yoksa mama ile besleyin.
Hemen emmek istemeyen bebek nasıl emzirilir sorusunun yanıtını verelim. Bebek yan yatırılarak kucak üzeri bebek tutuşu en ideal olan emzirme pozisyonudur. Eğer bu emzirme pozisyonunda emmiyor ise o zaman diğer emzirme pozisyonları da denenerek en doğru emzirme pozisyonu bulunabilir.
Contents
- 1 Emmeyi reddeden bebek için ne yapmalı?
- 2 Emmeyen bebek memeye nasıl alıştırılır?
- 3 Emmeyi reddetme ne kadar sürer?
- 4 Bebek anne sütünü neden istemez?
- 5 6 aylık bebeğim emmek istemiyor ne yapmalıyım?
- 6 4 aylık bebeğim emmek istemiyor ne yapmalıyım?
- 7 Biberona alışan bebek memeye döner mi?
- 8 Bebek tek memeyi neden reddeder?
- 9 Bebekler emerken neden anneye dokunur?
- 10 Bebek kendi kendine memeyi bırakır mı?
- 11 Devam sütü nasıl sevdirebilirim?
Emmeyi reddeden bebek için ne yapmalı?
Meme Reddine Çözüm Önerileri
- Bebeğinizi uyurken veya uykuya dalarken emzirmeye çalışın.
- Bebeğiniz için farklı emzirme pozisyonlarını deneyin.
- Hareket halinde iken emzirmeyi deneyin.
- Sessiz ve loş ışıklı ortamda emzirmek, emerken bebeğinizin dikkatini dağılmasını önleyeceği için bir alternatif olabilir.
Emmeyen bebek memeye nasıl alıştırılır?
Pozisyonun önemi. Bebek memeyi alabiliyorsa ve emiyorsa ilk olarak sık sık emzirmek hem kolay hem de en etkili yöntemdir. Grubumuzdaki bir çok anne destek alıp daha önce memeyi alamayan bebeği emzirmeyi başarıyor. Bu çalışmalarda en etkili yöntem ‘arkaya yaslanarak (laid-back)’ pozisyonu oluyor.
Emmeyi reddetme ne kadar sürer?
Meme grevi genellikle iki-dört gün arası sürer, fakat bazen bir haftaya kadar da çıkabilir. Grev yapan bebeği tekrar emzirmeye döndürmek biraz beceri ve aşağıdaki bilgi ve önerilerin uygulanmasını gerektirir. Bebeğinizi emzirdiğiniz sıklıkta pompa yapın.
Bebek anne sütünü neden istemez?
Bebeğinizin burnu tıkalı olabilir
Emerken burnundan nefes alamayan bebek memeyi bırakarak ağzından nefes almaya çalışır ve anneyi emmek istemezler. Eğer bebeğin burnu tıkalıysa, doktorun önereceği burun damlası kullanılmalı ve bir aspiratör yardımıyla bebeğin burnu temizlenmeli, nefes alması sağlanmalıdır.
6 aylık bebeğim emmek istemiyor ne yapmalıyım?
Anneler özellikle bebeğini beslemeden önce sakinleşmeli, rahat ve huzurlu bir ortam sağlamalıdır. Bebeğiniz 6-7 aylıkken diş çıkarmaya başlar. Diş etleri acıyan bebek, emmek istemeyebilir. Bebekler, emzirme saatlerinde değişiklik olması durumunda tepki olarak emmek istemeyebilir.
4 aylık bebeğim emmek istemiyor ne yapmalıyım?
4 aylık bebeğin memeyi reddetme sebebi genelde diş çıkarma döneminin erken başlamış olmasıdır. Siz henüz farkında olmasanız da miniğinizin ilk dişleri geliyor olabilir. Bu durumda hem ağrı, diş etlerinde kaşınma hem de ateş nedeniyle bebeğinizin emmek istememesi oldukça doğaldır.
Biberona alışan bebek memeye döner mi?
Biberona alışan bebek, onun kolaylığını memede bulamayınca, kolayı seçerek, memeyi red eder.
Bebek tek memeyi neden reddeder?
Eğer bir göğüs ucu diğerinden daha büyük ya da küçükse bebek sadece bir memeden emmeyi tercih edebilir. Bu durum bebek emmeye alıştıkça ve anne emzirmeye iyice adapte olduktan sonra düzelebilir. Burun tıkanıklığı ya da kulak enfeksiyonları bebeğin sadece bir taraftaki memeyi tercih etmesine neden olabilir.
Bebekler emerken neden anneye dokunur?
Bebekler annelerinin yüzüne bakar ve onun duygusunu içlerine alırlar, annenin duygusunu alır ve kendi yüzlerinde yansıtırlar. Bebeğin ihtiyaçlarını annenin zamanında ve sevgiyle karşılaması, bebeğin rahatlaması, sıkıntılarını giderebilmesi, bebekle anne arasındaki olumlu iletişimi sağlar.
Bebek kendi kendine memeyi bırakır mı?
Sağlıklı anne-bebek ilişkisi kurulabilmişse bebeklerin büyük çoğunluğu emmeyi kendiliğinden bırakır ve emmekten vazgeçerler. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesini ve 6 aydan itibaren uygun ek gıdalara başlanarak emzirmenin 12-24 ay sürdürülmesini öneriyor.
Devam sütü nasıl sevdirebilirim?
Bebeğe sütü sevdirmek için tadında biraz değişiklik yapabilirsiniz. Bebeğinizin sevdiği meyveleri sütle karıştırmak iyi bir fikir olabilir. Milkshake, meyveli dondurma ya da smoothie hazırlayarak da bebeğinize sütü sevdirebilirsiniz. Aynı yöntemi çocuk devam sütlerinde de deneyebilirsiniz.