Yeni Doğan Bebek Memeyi Almıyorsa Ne Yapmalı?
Bebeğinizi memeye tekrar alıştırmak sabır ve ısrar gerektirir. Eğer yeni doğan bebeğiniz memeye tutmazsa doğumdan hemen sonraki bir kaç saat icinde kolostrum’u sağmaya baslamanız gerekiyor. Elle sağabilir yada pompayi tercih edebilirsiniz. Şunu bilin ki kolostrum az miktarda oluşur.
Yeni doğan bebek memeyi almıyorsa ne yapmalı? Bebeğiniz emmediği sürece, memelerin şişmesini önlemek ve bebek etkili bir şekilde emmeye başladığında süt üretimini temin etmek için düzenli bir şekilde sütün sağılması çok önemli. Memelerin şişmesi bebeğin etkili bir şekilde memeyi tutmasını daha da zorlaştıracaktır.
Contents
- 1 Bebek anne memesine nasıl alıştırılır?
- 2 Bebek anne memesini almıyorsa ne yapmalı?
- 3 Yeni doğan bebek memeyi neden reddeder?
- 4 Yeni doğan bebek anne memesini neden tutmaz?
- 5 Bebek memeyle neden kavga eder?
- 6 Bebek emzirirken hangi memeden başlanmalı?
- 7 Bebeğin emmesi için ne yapmak gerekir?
- 8 Emmeyi reddetme ne kadar sürer?
- 9 Bebek neden güçsüz emer?
- 10 Bebeği memeden kesmek için ne yapmalı?
- 11 Sütten kesmek için memeye ne sürülür?
- 12 Emerek uyuyan bebek nasıl memeden kesilir?
- 13 Gece memeden kesmek için ne yapmalı?
Bebek anne memesine nasıl alıştırılır?
Pozisyonun önemi. Bebek memeyi alabiliyorsa ve emiyorsa ilk olarak sık sık emzirmek hem kolay hem de en etkili yöntemdir. Grubumuzdaki bir çok anne destek alıp daha önce memeyi alamayan bebeği emzirmeyi başarıyor. Bu çalışmalarda en etkili yöntem ‘arkaya yaslanarak (laid-back)’ pozisyonu oluyor.
Bebek anne memesini almıyorsa ne yapmalı?
Meme Reddine Çözüm Önerileri
- Bebeğinizi uyurken veya uykuya dalarken emzirmeye çalışın.
- Bebeğiniz için farklı emzirme pozisyonlarını deneyin.
- Hareket halinde iken emzirmeyi deneyin.
- Sessiz ve loş ışıklı ortamda emzirmek, emerken bebeğinizin dikkatini dağılmasını önleyeceği için bir alternatif olabilir.
Yeni doğan bebek memeyi neden reddeder?
Bebeğin memeyi emememesine, sütün azlığı neden olabileceği gibi fazlalığı ya da hızlı akması da neden olabilir. Ayrıca, sütün kokusundaki değişiklik de bebeğin emmek istememesine yol açabilir. Emzirme rutinini bozması: Beslenme saatlerinde yapılacak kısıtlama, bebeğin memeyi reddetmesinin nedenleri arasındadır.
Yeni doğan bebek anne memesini neden tutmaz?
Bebekler alışkanlıkları değiştiğinde tepki verir. Bu yüzden emzirme saatlerinin değişmesi bebekleri etkileyebilir. Annenin yeniden gebe kalması durumunda salgılanan hormonlar nedeniyle sütün tadı değişebilir ve bebek memeyi reddedebilir. Bebekler mide hacimleri küçük olduğundan az ve sık emerler.
Bebek memeyle neden kavga eder?
Biberona alışan bebek, onun kolaylığını memede bulamayınca, kolayı seçerek, memeyi red eder. Bazen de büyüme atağına girer. Her gün güzelce emen bebek, birden memeyi istemez, anne aç olduğunu düşünerek, emzirmeye zorlar, bebek iyiden iyice daha çok reddeder ve memede bir kavgadır alır başını gider.
Bebek emzirirken hangi memeden başlanmalı?
Bebek daha emmek istiyorsa ikinci memede verilebilir. Eğer bebek bir meme ile beslenmiş ise, bir sonraki emzirmede diğer meme verilmelidir. Bu arada emzirme sonrası kalan sütün sağılması uygundur. İki meme verilmişse bir sonraki öğüne son verilen taraftan başlanmalıdır.
Bebeğin emmesi için ne yapmak gerekir?
Bu tip durumlarda annenin sütü sağılarak boşaltılmalıdır. Bebek birkaç saat sonra yeni sütle tekrar emzirilmelidir. Ancak bebek hala emmeyi reddediyorsa, başka bir sorun olabileceği unutulmamalıdır. Bazen de annenin kullandığı parfüm ya da sigara içiyor olması bebekte huzursuzluk ve iştahsızlık sebebi olabilir.
Emmeyi reddetme ne kadar sürer?
Meme grevi genellikle iki-dört gün arası sürer, fakat bazen bir haftaya kadar da çıkabilir. Grev yapan bebeği tekrar emzirmeye döndürmek biraz beceri ve aşağıdaki bilgi ve önerilerin uygulanmasını gerektirir. Bebeğinizi emzirdiğiniz sıklıkta pompa yapın.
Bebek neden güçsüz emer?
Özellikle yenidoğan döneminde bebek, meme başını güçlü şekilde kavrayamadığı için emme sırasında fazlasıyla hava yutar ve bu durum midenin gazla dolmasına neden olur. Midede bulunan çok küçük bir hava kabarcığı dahi bebeğin doluluk hissi yaşamasına ve hem emme hem de yutma sırasında zorlanmasına yol açar.
Bebeği memeden kesmek için ne yapmalı?
Memeden kesmeyi aniden yapmayın, hedeflediğiniz tarihten birkaç hafta önce yavaş yavaş başlayın. En iyi azaltma şekli her seferinde emzirme sayısını bir adet azaltmaktır. Bebeğiniz yeni beslenme programına alıştıkça birer öğün azaltın. En son olarak sabah erken, gece yatarken olan öğünü kesin.
Sütten kesmek için memeye ne sürülür?
Emzirme dönemindeki bebeği memeden ayırmak için kullanılan ürünlerden biri olan sarı sabır taşı ismen her ne kadar sarı olsa da özünde siyaha yakın bir renktir. Aktarlarda çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz sabır taşı, emziren annelerin bebeğini sütten kesme konusunda imdadına yetişebilir!
Emerek uyuyan bebek nasıl memeden kesilir?
Bebeğimi Memeden Nasıl Kesebilirim?
- Bebeğinize sütü keseceğinizi anlatın.
- Bebeğinizi memeden kesmek stresli bir durumdur.
- Sizin ve bebeğiniz için uygun olan emzirme sınırlarını çizin.
- Emzirme sayısı dışında emzirme süresini de bir miktar kısaltmaya çalışın.
Gece memeden kesmek için ne yapmalı?
Bebeğinizi 20:00 civarında besledikten sonra,siz uyumadan hemen önce 23-24:00 civarında bebeğinizi emzirin.Böylece gece 02-03 gibi uyanmadan bir sonraki emzirme seansına kadar uyayacaktır. Fakat bu uygulamaya geçmeye karar verdiğiniz dönemde gündüz beslenmelerini arttırın. Bebeğinizi gündüz daha fazla besleyin.